Крем БИСКВИТЕНА ЦЕЛУВКА

Здравейте, любители на домашните вкусотии!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня! 😀

Едно бързо откровение: Днес съм канен на гости в дома на мои роднини, които не съм виждал от изключително много време (над 10 години). И, както може да се предположи, се концентрирах върху идеята да приготвя нещо домашно, което да бъде част от нашата трапеза. Това, което избрах, е бисквитена торта с домашен, яйчен крем. Какво точно се получи, ще споделя с вас утре 🙂

Аз, обаче, имам още едно бързо откровение за вас: Това, с което имам най-големи проблеми в кухнята, са пропорциите. Никога, ама никога не мога да уцеля точните количества на съставките, които ми трябват. Заради това винаги ми остават количества храна… или пък не стига. В този ред на мисли, остатъка от яйчения крем пригодих в един десерт, който смея да нарека:

КРЕМ БИСКВИТЕНА ЦЕЛУВКА

Това, с което предстои поетапно да ви запозная, е  как да направим крем, как обработих бисквитите и как сглобих моето нещо, за да се получи завършен десерт.

Преди всичко, следва да започна с представянето на списъка с необходими продукти:

Ø  300 мл. ПРЯСНО МЛЯКО;
Ø  2 бр. ЯЙЦА;
Ø  3 с.л. БРАШНО;
Ø  1 пак. ВАНИЛЕНА ЗАХАР;
Ø  1/3 ч.ч. ЗАХАР;
Ø  50 г. КРАВЕ МАСЛО;
Ø  4-5 бр. КАКАОВИ БИСКВИТИ „ЗАКУСКА“.

Няколко важни вметки:

  • Направих 2 купички с този десерт;
  • Количествата по-горе са ориентировъчни, защото ползвах това, което остана след направата на бисквитената торта;
  • Време е да започваме! 😀

КАК ДА ПРИГОТВИМ ЯЙЧЕНИЯ КРЕМ:

Още една вметка: това е същият крем, с който през последните месеци ви показах как да направите Торта „Наполеон“ и Домашната „Добуш“ торта на мама.

Така! Слагаме в тенджерата 2/3 от млякото, заедно с маслото, захарта и ванилията. Включваме котлона на средна сила (аз го направих на степен 4 от 6). Отделно от тях, разбиваме останалото мляко с брашното и яйцата. Когато течността в тенджерата се сгорещи и леко започне да къкри, прибавяме студената смес и започваме разгорещено да бъркаме, докато се получи хубав, гъст яйчен крем.

КАК ДА ОБРАБОТИМ БИСКВИТИТЕ:

С блендера надребних две от бисквитите. Получиха се много готини бисквитени трохи. Останалите две си ги запазих цели. Когато добавях ненатрошените бисквити в купичките, ги напоих в купа с мляко.

КАК ДА СГЛОБИМ НАШИЯ ДЕСЕРТ:

Лесна работа! В дъното на купичката нанасяме малко крем и разнасяме. Над него, поставяме леко напоена с мляко бисквитка. Над нея – крем. Над него поръчваме обилно с бисквитените трохи. Над тях с шприц оформих финалния пласт крем и отново поръсих с бисквитени трохи.

В крайна сметка, финалният ефект е този:

biskvitena-celuvka

И изглежда много вкусно! Дали наистина моята бисквитена целувки е толкова апетитна, ще разберем утре!

Надявам се моята идея да ви хареса! А, ако наистина е така, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Вашият коментар

Share This