БИСКВИТЕНА ТОРТА с домашен крем

Здравейте, приятели! Честит вторник!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!  😀

 

В предходната публикация, с която ангажирах вашето внимание, споделих с вас, че в събота вечер бях поканен на гости в дома на мои роднини, с които не съм поддържал комуникация повече от 15 години. Прекрасно, прекрасно си изкарах! Ако и вие се сещате за свои готини близки, с които не контактувате, не забравяйте, че и те не са ви забравили! Никога повече няма да отказвам такива срещи!

И такаааа! Каква е връзката? Тогава, както подобава, се подготвих леко за това гостуване. Приготвих десерт, който не бях сигурен дали ще се получи. Леля Диди и чичо Здравко, обаче, много харесаха моята:

БИСКВИТЕНА ТОРТА с домашен крем

Съвсем набързо ще ви разкажа как я направих. Малка вметка: абсолютно същата рецепта, но аранжирана по друг начин, ви представих преди няколко дни – Крем „Бисквитена целувка“. Предварително моля за вашето извинение, че част от текста по-долу ще бъде едно към едно идентична с описанието от предходната публикация.

Ø  1 л. ПРЯСНО МЛЯКО;
Ø  4 бр. ЯЙЦА;
Ø  7 с.л. БРАШНО;
Ø  2 пак. ВАНИЛЕНА ЗАХАР;
Ø  1 ч.ч. ЗАХАР;
Ø  120 г. КРАВЕ МАСЛО;
Ø  1 пакет. КАКАОВИ БИСКВИТИ „ЗАКУСКА“.

КАК ДА ПРИГОТВИМ ЯЙЧЕНИЯ КРЕМ:

 Слагаме в тенджерата 2/3 от млякото, заедно с маслото, захарта и ванилията. Включваме котлона на средна сила (аз го направих на степен 4 от 6). Отделно от тях, разбиваме останалото мляко с брашното и яйцата. Когато течността в тенджерата се сгорещи и леко започне да къкри, прибавяме студената смес и започваме разгорещено да бъркаме, докато се получи хубав, гъст яйчен крем.

КАК ДА ОБРАБОТИМ БИСКВИТИТЕ:

Всяка бисквита, която ползваме за оформяне на блат за тортата, следва да напоим в купа с мляко.

КАК ДА СГЛОБИМ БИСКВИТЕНАТА ТОРТА:

В дъното на формата оформяме блат от напоени с мляко бисквитки. Подреждаме ги така, че между тях да не остава пространство. Над бисквитките нанасяме и добре разнасяме пласт от готовия крем. Над него – отново блат с бисквити. След това – отново крем. В блендера сложих 2-3 бисквити и ги натроших с него. Получиха се прекрасни бисквитени трохи, с които украсих моята бисквитена торта.

torta-bis-coll

След като приключим с процедурите, описани по-горе, вкарваме тортата в хладилника, където следва да престои поне 5-6 часа. Така, всички съставки ще се миксират идеално!

В крайна сметка, изкючително вкусната домашна бисквитена торта придоби следния вид:

20160319_214810

Надявам се моята торта да ви е харесала! А, ако е така, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Вашият коментар

Share This