Честит празник с ШОПСКА САЛАТА

Честит празник, България!

Честит 6-и септември!

 

Тъй като изключително популярната „Шопска салата“ е едно от нещата, които най-силно и качествено ни обединява, поднасяме своя поздрав към вас именно с нея!

Нека бъдем все по-горди и все по-сплотени! И то не само на датите, които бодро ни припомнят за вродения ни патриотизъм, а всеки ден!

„Съединението прави силата!“

 

 

Едва ли има смисъл да разяснявам какви продукти съдържа салатата. Но, тъй като www.E-VKUSNO.com е кулинарен сайт, с не повече от няколко думи ще разкажа какво е необходимо за нейното приготвяне.

 

Необходими продукти: 

  • Домати 
  • Краставици 
  • Краве сирене 
  • Лук 
  • Сол 
  • Олио

 

Количествата и вида на продуктите изцяло зависят от личните ви предпочитания. Бихте могли да добавите зелени подправки (по свой вкус).

Класическата версия на „Шопска салата“ – тази, която е била приготвяна на „Балкантурист“ в средата на миналия век, включва печени чушки и магданоз. В моя случай те са леко пропуснати. 

Оттук нататък всичко е ясно – продуктите се режат и подреждат, сиренето се стърже (аз го предпочитам натрошено), подправяме, разбъркваме…

И сме готови за празнична „Шопска салата“ и съответният аперитив, задължителен за българските празнични трапези! 

Разбира се, почти никой не би отказал и доволно количество от ТАБИЕТЛИЙСКАТА КАПАМА на мама.

Ако бързите рецепти са вашата страст, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни сайт – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Вашият коментар

Share This