Домашен бейлис (ПИПИ БГ)

Здравейте, мили експериментатори!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня на www.E-VKUSNO.com 😀

 

Лятото дойде… не! Направо ни връхлетя, а нашият скромен екип излезе в заслужен отпуск. Така, де, откакто излязохме в отпуск, започнахме все по-често да споделяме с вас нещата, които са „взривили“ хранителния ни интерес. Напоследък „спретнахме“ една доста добра софра, която, най-общо, може да бъде представена като следното тристепенно меню:

 

Сега е ред леко да вдигнем градуса… и то по какъв начин! Днешното предложение за вас е любимо на много хора, но малко от тях… и всички останали, знаят, че бейлисът може да бъде качествено „разработен“ в домашни условия. Откровено казано, до преди не много време и аз не знаех, но благодарение на Перуника Радославова от София (накратко ПИПИ 😉 ), всички ще гаврътнем по едно… кило. Поредното култото предложение в любимата ни рубрика „от ВАС за ВАС“ е:

 

Домашен бейлис (ПИПИ БГ)

Тъй като плажът ме зове, нямам много време за локуми, именно затова директно скачам към важното:

 

СПИСЪК С НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД 1000 мл.
УИСКИ 700 мл.
ТЕЧЕН ШОКОЛАД „НУТЕЛА“ 400 г.
ТЕЧНА ЕСЕНЦИЯ ВАНИЛИЯ 4 ампулки
СЛАДКАРСКА СМЕТАНА 400 мл.

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Едва ли има смисъл да ви разяснявам, че набавянето на тези продукти отнема доста повече време, отколкото е необходимо за „миксирането“ им, до получаване на желания брутално як алкохол. Пипи сподели с нас какво точно е „причинила“ на съставките:

Иначе казано: Слагаме в достатъчно огромен съд всички съставки – сладоледа, уискито, Нутелата, есенциите и сметаната. Подхващаме възможно най-устойчивия пасатор, който имаме вкъщи. И разбиваме до хомогенност и неузнаваемост! Разнася се свеж аромат на благодат и бъдещо алкохолно забвение. 😀

 

В крайна сметка, след като приключим с пасатора, охладим напитката и я поставим в „компания“ на други прекрасни вкусотии, крайният ефект може да изглежда тооооочно по следния начин:

 

 

НАЗДРАВЕ! 😀

Искрено благодарим на Пипи от София и очакваме нейните следващи изкушения, които да бъдат споделени с всички вас! 🙂

Ако бързите рецепти са вашата страст, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни сайт – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

One thought on “Домашен бейлис (ПИПИ БГ)

Вашият коментар

Share This