ДИЕТИЧЕН ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ (убиец на калории)

Здравейте, любители на храната!

Аз съм Миро – малкият черпак в голямата кухня. 😀

През последните няколко дни с колежката-блогърка ви предложихме поредица от кулинарни предложения, с които вероятността да качите някой-друг грам върху перфектната си фигура е доста реална.

Днес променям тактиката!

В редовете по-долу ще ви представя една бърза, лесна и хитра идейка за сладкиш, който е по-възможно да активизира метаболизма ви, отколкото да ви прати насилствено във фитнеса. 😀

Моето днешно кулинарно предложение към вас е лишено от калории и искрено го препоръчвам, особено ако сте на диета, но ви иде да убиете някой, защото ви се яде нещо сладко.

Моето днешно кулинарно предложение към вас е:

ДИЕТИЧЕН ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ

 

Бързам да подчертая, че тази рецепта е провокирана от коментар на нашия приятел Благовест Борисов, който в един от коментарите си под нашите статии е казал: „Браво, някой път трябва да ме научиш на да правя някой вкусен и не много калоричен сладкиш, че не мога без тези сладките работи“. Е! Ето го и него!

Необходимите продукти за този „неутежняващ положението“ сладкиш, са изключително малко, евтини и широкодостъпни. Те са:

  • 300-350 г. кашкавалена извара (ако нямате кашкавалена, и съвсем обикновена ще свърши работа);
  • 3-4 ябълки;
  • 100-200 г. стафиди (колкото повече – толкова по-сладко ще стане);
  • 2 яйца;
  • Канела;
  • Ванилия.

20151015_204903

 Начинът на приготвяне е меко казано елементарен.

Предварително настъргвате ябълките. Аз работих с рендето за едра обработка, вие можете и да ги нарежете на дребни кубчета. Слагате всичко в купа – изварата, двете яйца, стафидите, ябълките. Добавяте канела и ванилия за аромат и бъркате смело и безотговорно. След това изсипвате сместа в тава, като препоръчвам печенето да се случи върху кухненска хартия за печене.

Изстрелвате цялото това нещо във фурна, която не е необходимо да е предварително загрята. Температурата е 160-170 градуса, като така 30-40 минути ще са напълно достатъчни. 🙂 А крайният ефект прилича на това:

 20151015_232351

Това е всичко!

За няма и час ще си направите идеалния сладкиш, който не тежи нито на тялото, нито на съвестта.

Ако, все пак, нямате нищо против да стане по-калоричен десертът ви, можете да допълните и 2-3 супени лъжици брашно и също толкова захар. Ще стане вкусен сладкиш, но ще е малко по-калоричен.

Е, това е от мен! Ако ти  е харесала идеята ми за нискокалоричен сладкиш, не се колебай да го отразиш по някакъв начин – с коментар под страницата или чрез споделяне в профила ти в социалните мрежи.

Доскоро калоризиране,

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

4 thoughts on “ДИЕТИЧЕН ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ (убиец на калории)

Вашият коментар

Share This