Шоколадово суфле

Здравейте!

Готварският сезон продължава и аз (типично!) запретнах ръкави за едно бързо, но доста вкусно готвене! Обожавам тази рецепта!

Тази не особено трудна, но пък изключително вкусна рецепта!

Шоколадово суфле

Необходими продукти:

  • 200 г. натурален шоколад (опитвала съм и с млечен, но става прекалено сладко);
  • 200 г. масло;
  • 7 яйца;
  • 270 г. захар;
  • 125 г. брашно;
  • 50 г. какао;
  • мазнина за формите.

Начин на приготвяне на нашето Шоколадово суфле:

Първо да уточня, че може да използвате комбинация от 2 натурални шоколада + нескуик или 1 натурален + 1 млечен + натурално какао. Ако обичате по-горчивия вкус, може комбинацията Ви да е 2 натурални шоколада + натурално какао. Имайте предвид, че сладостта не можете да постигнете от 2 млечни шоколада, но натуралният шоколад съдържа минимум 48% какаова маса и е по-тъмен от обикновения млечен шоколад, а колкото е по-голямо съдържанието на какао, толкова шоколадът е по-добър за готвене, тъй като съдържа по-малко захар и мляко.

Фурната се загрява на 225 градуса. Шоколадът се нарязва на блокчета (начупва) и се разтапя заедно с маслото на водна баня (може и направо на котлона, но трябва постоянно бъркане и на по-слаб огън). Яйцата се разбиват със захарта на пяна, прибавя се шоколадовата смес, след това брашното и какаото на отделно място и се смесват. Прибавят се мокрите съставки към сухите, на принципа на мъфините. 8 формички за суфле (те са по-дълбоки и с диаметъ около 8-10см.) се приготвят, намазнявайки се. Имайте предвид, че ако формите са за мъфини, които са значително по-плитки, в някои случаи и с по-малък диаметър, трябва да си приготвите около 13-14 формички. Сместта се изсипва във вече намазнените формички и се пече в сгорещена фурна около 15 минути.

Сервират се леко охладени!

Вътрешността на суфлето е течна, така че не се очудвайте, ако остане неизпечена! 🙂

Желая Ви весело похапване и най-вече – вкусничко!

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Вашият коментар

Share This