Пъстърва с картофи

Здравейте, експериментатори!

Аз, Сиска, с накривеното си шапле, искам да споделя една любима лека рецепта за пъстърва, която е идеална за разтоварване на организма след тежките празници или пък натовареният уикенд. Ето я и рецептата.

Пъстърва с картофи

Необходими продукти:

  • 3 пъстърви;
  • 5-6 средно големи картофа;
  • 1 лимон;
  • 200-300 мл. вино;
  • 30-40 г. масло
  • сол, шарена сол, червен пипер, чубрица и чер пипер за овкусяване (другото сполучливо овкусяване е само със сол и много копър, по желание и чесън, аз не ползвам)

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме рибите, като не ги филираме, готвим ги цели. Овкусяваме ги само със сол и ги оставяме да поемат от нея. Настрани си обелваме картофите и ги нарязваме на едри кубчета. Поставяме ги в тава, заливаме ги с предварително разтопеното масло, овкусяваме с шарена сол, червен пипер, чер пипер, чубрица и сол (или със сол и копър), объркваме хубаво и ги разпределяме равномерно по дъното на тавичката. Нарязваме на полумесеци лимона, нареждаме рибите върху картофите и с помоща на остър нож правим три напречни на рибата разреза, в които напъхваме лимонът. Накрая заливаме рибите с бялото вино и покриваме с алуминиево фолио. Печем за час в предварително загрята на 200 градуса фурна, след което махаме фолиото и запичаме рибката на 230 градуса за още 10-15 минутки.
Добър апетит! 🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Вашият коментар

Share This