Пълнени гъбки с топено сирене

Здравейте! 🙂

Сега ще ви споделя една моя рецепта, която би дошла наум на всяка домакиня. Лесна е и винаги намирам време да я сътворя и да запълня празното място в чинията до основното ядене. 😀 Тези пълнени гъбки са наистина уникално лесни, а за вкусът им – нямам думи! Ето я и рецептата:

Пълнени гъбки с топено сирене

Необходими продукти:

  • 15-16 едри гъби, направо големички;
  • 50-60 г. чисто масло;
  • 1 калъп (май беше 300гр.) пушено топено сирене;
  • кашкавал за запичане.

Начин на приготвяне:

Измиваме и изчистваме гъбите и ги редим в тавичка, подреждаме и пънчетата. Разтопяваме маслото на котлона и напълваме всяка гъбка-шапка с него. Нарязваме топеното пушено сирене на колелца с дебелина около 2мм. Аз използвам само един вид пушено топено сирене, но точно в момента не се сещам за фирма производител. То е калъп, приличащ на шунка на Майстор Цвятко, на цвят много тъмно кафяво, понеже е покрито с восък, а на етикета с големи букви пише „SMOKED“. Нареждаме шайбите върху гъбените шапчици и мятаме в предварително сгорещена на 200 градуса фурна. Печем около 10 минути, изкарваме тавичката и с помощта на лъжица притискаме кръгчетата сирене, тъй като то се стопява вътре и по този начин се разпръсква и се стича до основата на шапчиците на гъбките. Връщаме във фурната и печем още 10-15 минути, до готовност. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до зачервяване.

Пилешкото, което се вижда на снимката е по моя рецепта, стана превъзходно, но рецептата за него – друг път! 🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Вашият коментар

Share This