АНАНАСОВ ЙОГУРТ

Здравейте, любители на вкусната храна!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня. 😀

Малък, но все по-активно затлъстяващ! 😀

Днес, буквално с около 192 думи, ще ви дам идея за такова как да си приготвите много лесен, лек и вкусен десерт, който възнамерявам да назова:

АНАНАСОВ ЙОГУРТ

Предварително искам да подчертая, че това не е най-подходящото заглавие, но се връзва, предвид крайния вкус на моето творение. Още нещо! Не е само мое! В създаването на това кулинарно елементарие се включиха 3 мозъка и 5 ръце. Не! В моето обкръжение няма едноръки хора 😀

Това, което е необходимо за приготвянето на шест порции с тази млечна наслада, е:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 
100 г. КОНСЕРВИРАН АНАНАС
500 г. ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО
50 г. ПЧЕЛЕН МЕД
2 пакетчета ВАНИЛЕНА ЗАХАР
КАНЕЛА

И, съответно, какво правим:

Преди всичко искам да подчертая, че е добре цеденото кисело мляко да е добре охладено. Разбъркваме го с ванилената захар. След това полагаме във всяка купичка по 2-3 лъжици. Отгоре поръсваме с по няколко парченца ананас. Поливаме обилно с мед. На финал, поръсваме с канела.

Когато сме готови с подредбата, връщаме купичките в хладилника за половин-един час. Ефектът е изключително лек, приятен и вкусен:

20160506_101302_main

Ако нашето млечно блаженство ви е харесало, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

 Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Вашият коментар

Share This