Попара „Новото време“

Здравейте, ранобудници!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня! 🙂 И днес отново експериментирам с някакви неща, които имам! 😀

Тази сутрин ще ядем… Не че не го правим ежедневно, де. Много обичам да си експериментирам в домашна обстановка с всевъзможните боклуци, с които съм си оборудвал хладилника. Тази сутрин, обаче, установих, че, всъщност, нямам почти нищо. Въпреки това си спретнах закуска, която не бях твърде убеден, че ще става за ядене… Но пък се получи доста добре. И, инспириран от достиженията на световната кулинария и модерния вятър, който периодично разрошва косата ми (този тъпизъм не знам откъде ми се дойде), съм склонен да „лепна“ заглавие на днешната ми, предколедна закуска:

ПОПАРА „НОВОТО ВРЕМЕ“

И я кръщавам именно така, щото напоследък било модерно да се готви с разни продукти, които щадяли организма, кантара и т.н. Необходимите продукти за днешната ми закуска, придружени с някаква приблизителна калкулация на общата себестойност, изглеждат по следния начин:

ПРОДУКТПРИБЛИЗИТЕЛНА СТОЙНОСТ
150 г. КОРНФЛЕЙКС0.15 лв.
1 кофичка КИСЕЛО МЛЯКО0.89 лв.
ВАНИЛИЯ0.01 лв.
КАНЕЛА0.01 лв.
ЗАХАР0.05 лв.
ПУДРА ЗАХАР0.05 лв.
Общо:1.16 лв.

Би било обидно към кулинарната наука да нарека следващите редове начин на приготвяне. Но, въпреки това, ще рискувам! Та-а-а-а-а, начинът на приготвяне е прост и бърз: Взимаме купичка, слагаме корнфлейкса и заливаме с предварително разбитото кисело мляко. Овкусяваме със захар и пудра захар (може би няма да ми повярвате, но смесването на тези два продукта дава тънка разлика в общата консистенция). Бъркаме и оставяме за 2-3 минути, докато корнфлейксът се отпусне. За финал, поръчваме с обилно количество канела и ванилия и… VOILA (ВОАЛА!)! Време е за ядене! 😀

20151205_001536

Да, наистина малко прилича на картофи с канела, но никак не е такова 😀

Гарантирам ви, че ако вашите вкусови предпочитания са поне малко сходни с моите, значи със сигурност тази хрумка ще ви хареса!

Свеж ден!

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро! 🙂

Вашият коментар

Share This