МУСАКА В ТЕНДЖЕРА (бъркана!)

Здравейте, домашни Master Chef-ове!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня! 😀

Едно от нещата, които най-много не харесвам в себе си, е, че огладнявам лесно и бързо!… И често! Това е причината, поради която от време на време ми се налага да готвя по същия начин – лесно, бързо и често!

Напоследък с колежката по черпак – Сиска, нямаме много време,  за да ви излагаме своите виждания за вашата вечеря, но, като гледам, отново ще се активизираме. Преди малко Светлето сподели с вас гарантирано вкусните си Солени охлювчета! Сега е мой ред, за да ви „разстрелям“ с една адски сполучлива

МУСАКА В ТЕНДЖЕРА (бъркана!)

Току-що приключих с готвенето и яденето на първата чиния. Тъй като втората чиния се опитва да привлече вниманието ми (доста успешно!), съвсем набързо ще ви разкажа какво направих, за да се получи толкова вкусна моята вечеря.

Преди всичко, е ОК да ви запозная със списъка с необходими продукти:

ПродуктПриблизителна стойност
600 г. КАРТОФИ0,75 лв.
2 големи глави лук0,15 лв.
100 г. ЗЕЛЕНЧУКОВ МИКС0,35 лв.
200 г. КАЙМА (смес)1,00 лв.
СОЛ и ЧЕРЕН ПИПЕР0,01 лв.
1 бр. ДОМАТ0,20 лв.
ЧЕРВЕН ПИПЕР0,01 лв.
ЛЮТИВ ЧЕРВЕН ПИПЕР0,01 лв.
ЧУБРИЦА0,01 лв.
60 мл. ОЛИО0,20 лв.
малко МАГДАНОЗ0,01 лв.
200 мл. ВОДА0,01 лв.
Общо: 2,52 лв.

2.50 лв… Няма и толкова, а стана велико! И адски лесно! Изключително много се съмнявам да не знаете как да си направите мусака в тенджерата, но пък моя е работата да ви припомня за това чудно ястие!

Начинът на приготвяне се изразява в следните няколко елемента:

Обелваме лука и картофите. Нарязваме лука на ситно, картофите – на кубчета. В тенджерата слагаме половината олио и включваме котлона, за да се сгорещи мазнината. Когато това се случи, в нея прибавяме лука и зеленчуковия микс, заедно с 50-100 мл. вода. Така престояват и ги разбъркваме, докато се задушат. Към тях добавяме картофите и, след като ги разбъркаме, ги оставяме така на огъня за около 4-5 минути. След това, прибавяме и останалите съставки – каймата, подправките, останалото олио, домата (пасиран, може и домат от буркан) и вода, колкото да покрие нивото на картофите. Продължаваме да готвим до пълна готовност.

Musaka-Burkana_collage

Няма такова вкусно нещо! Следващата седмица отново ще си направя!

Musaka-Burkana_main

А към това класическо блаженство, с голям кеф можем да добавим и парче „Наполеон“

20151220_192508

Надявам се моята идея да ви е харесала! Ако е така,

щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

5 thoughts on “МУСАКА В ТЕНДЖЕРА (бъркана!)

Вашият коментар

Share This