МИШ-МАШ… ама не баш!

 Здравейте, фенове на вкусната храна!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!

Така-а-а-а-а, посетителите на нашия блог вече много добре знаят, че моят хладилник е винаги празен, а аз – често гладен 😀 Тези две характеристики РЕЗКО не съвпадат помежду си, но пък понякога се получават добри неща. Каквото и да си говорим, когато имаме няколко хранителни компонента и достатъчно висока температура на котлона, обикновено храната е „в кърпа вързана“.

Преди има-няма половин час се прибрах от работа, озверял от глад като тазманийския дявол на Северния полюс… (това, пък, какво беше) 😀

Времето ми е крайно ограничено, защото нямам търпение да се изстрелям в леглото, заради това много бързо и качествено трябва да се нахраня… С нещо бързо, нещо евтино и, както се подразбира, вкусно!

В последните няколко публикация, с Големия черпак (Сиска), ви предложихме идейки как да се възползвате от помощта на яйцата, за да нахраните домочадието. Тази тенденция продължава! Не за друго, просто именно яйцата са едно от любимите ми ястия, а и голяма част от храните с тях се приготвят много бързо.

Днес ще ви опиша как, без да знам какво ще си сготвя, „ръгах“ някакви неща в манджата, а в крайна сметка се получи:

МИШ-МАШ… ама не баш!

 

Списъкът с необходими продукти беше крайно изненадващ, дори и за мен. Просто взимах от хладилника, каквото ми се видя подходящо, като към финала, приложените съставки се оказаха следните:

 • 3 яйца;
 • Праз-лук;
 • Хамбургски салам;
 • Сирене;
 • Половин малък домат;
 • Люта чушка;
 • Подлютена лютеница;
 • Олио;
 • Сол;
 • Черен пипер;
 • Чубрица;
 • Лютив червен пипер;
 • Копър.

Пълен буламач!

Директно ще ви опиша какво точно направих. Загрях олиото, след което сложих нарязаните на ЕДРО праз и на дребно – люта чушка. Ако беше ситно нарязан, празът много бързо щеше да прегори. Поръсих със сол. След като се запържиха първите съставки, добавих нарязан на едно хамбургски салам. Обожавам този колбас! Запържих леко и него.  Добавих натрошено сирене и започнах смело да бъркам. След това, сложих и домата, нарязан на дребно. Разбърках 2-3 минути, докато всичко това се позадуши.  Когато този процес ми се видя достатъчно добре изпълнен, сложих 2-3 лъжици подлютена лютеница. Още 2-3 минути бъркане. След като вече всички съставки се бяха задушили достатъчно добре, чукнах трите яйца в тази кулинарна какафония. Ооооще 1-2 минутки бъркане.  В края подправих с (описаните) подправки по мой вкус и поръсих с копър. Ефектът е ето такъв:

7

Това кулинарно безумие пое близо половин ръчен хляб и една солидна ракия!

Разбира се, не претендирам описания по-горе хранителен продукт да има достатъчно висока  кулинарна стойност, но ви гарантирам, че СТАНА СУУУУУУПЕР ВКУСНО!

Е? С коментар към настоящата публикация, очаквам вашите идеи за това как изпразвате хладилниците си, когато сте много гладни и имате много малко време.

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро! 🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

2 thoughts on “МИШ-МАШ… ама не баш!

Вашият коментар

Share This