Сурови енергийни блокчета

Здравейте, приятели!

Седя и гледам времето навън и се чудя как да се стопля… Климатик ли да пускам, греяно вино ли да правя? 😀 Мислих, мислих, та накрая реших! Да взема да стана да сготвя нещо, че и без друго трябва да се яде 😀 След като забърках една огромна тенджера боб и замесих едни брецели, реших, че без сладко няма как да мина. Ама след това въглехидратно угощение, викам си, ще забъркам нещо здравословно. Е, има си достатъчно калории, за да се определи като десерт, ама поне е по-здравословен, а именно забърках

Сурови енергийни блокчета

Необходими продукти (за 12 броя с размери 10х5 см.):

  • 2 ч.ч. фурми без костилки;
  • 3/4 ч.ч. сурови орехи;
  • 1/2 ч.ч. кокосови стърготини;
  • 2 с.л. какао;
  • 1 с.л. какаови зърна;
  • 2 ч.л. меко кокосово масло;
  • щипка сол.

Начин на приготвяне:

В кухненски робот поставете фурмите. Смелете ги толкова, че да получите гъста гладка лепкава каша. Добавете и всички останали продукти и с смелете до консистенцията, която желаете. Ориентирайте се по големината на парчетата на орехите.

В тавичка с приблизителни размери 20х30 см. поставете хартия за печене. Изсипете сместа и я разпределете с помощта на дланта си. Притиснете добре и поставете в хладилник за 2-3 часа. 

След като охладите сместа, извадете я от хладилника и нарежете на парчета с желаната големина. Аз нарязах на парчета 10х5 см. и получих 12 броя. Ако желаете, бихте могли да оформите и на топчета и след това да приберете в хладилника, за да стегнат. По желание, ако не броите калории, може накрая да ги потопите в разтопен шоколад и да оваляте в какао или кокос. 

На мен лично това са ми любимите сурови блокчета! :)Почти постоянно имам в наличност. 😀

Достатъчно сладки и не свършват бързо, което позволява човек да им се наслади! 

Ако опитате, дано и на вас да ви харесат, ще очакваме да споделите! 🙂

Доскоро готвене!

Големият черпак в голямата кухня – Сиска 🙂

2 thoughts on “Сурови енергийни блокчета

Вашият коментар

Share This