Салата Руколита

Здравейте, фенове на e-vkusno-тиите!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня! 😀

Бих искал  да ви приветствам с „ДОБРЕ ДОШЛИ“ над виртуалния котлон в нашата нова и изключително комфортна виртуална кухня – уебсайтът www.E-VKUSNO.com . Преди да преминем към днешното ми предложение, ако все още не знаете кои сме, ви препоръчвам да се запознаете с нас в страницата „ЗА НАС“.

Освен това: ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА (по китайския календар!) 😀 Вярвам, че огненият петел ще бъде с нас и ще кукурига само за хубави поводи! 😀

А сега е време да готвим!

 

След изминалите ужасяващо много декемврийско-януарски празници и безкрайно дългите студени дни, е време да разтоварим леко организма, като го заредим с вещества, от които той има нужда… а и които се разграждат лесно!

…Уверявам ви, че настоящото ми предложение не е точно такова, но пък е вкусно! 😀 Всъщност, отворих хладилника, изкарах всичко налично в него и 15 минути по-късно вече имах няколко порцийки

САЛАТА „РУКОЛИТА“

 

Тъй като искрено се отплеснах в словоизлияния, мисля директно да се концентрирам върху списъка с необходими продукти:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

РУКОЛА

400 грама

ЯЙЦЕ

1 брой
КРАСТАВИЦА

½ брой

ДОМАТ

1 брой
СИРЕНЕ

100 грама

МЕД

3 супени лъжици
ДИЖОНСКА ГОРЧИЦА

1 супена лъжица

ЗЕХТИН

По собствено усмотрение
СОЛ

Също 🙂

Едва ли има смисъл да ви разяснявам какви действия предприех… Е, от мен да мине! Ще ви кажа какъв е начинът на приготвяне:

Много лесно и бързо!

Сваряваме яйцето. Докато това се случи, измиваме руколата и я слагаме в купа. Нарязваме доматите и краставиците на едри кубчета и прибавяме към руколата. Над тях натрошаваме сиренето.

Отделно, смесваме горчицата и меда. С тях, солта и зехтина овкусяваме салатата. А яйцето е по-скоро за разкош и един завършен вид.

В крайна сметка, нашата приказна салата „Руколита“ изглежда по следния начин:

Давам пълна гаранция, че се получи суууупер вкусно! Искрено препоръчвам да я изпробвате!

Ако идеята за моята свежа и относително нетипична салата ви е допаднала, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Вашият коментар

Share This