НЕС (кафени) ПАЛАЧИНКИ

Здравейте, фенове на кулинарните престъпления!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня! 😀

Тази сутрин, изневерявайки на типичния за мен мързел, реших да си поиграя малко повече от обикновено и да приготвя закуска! Ура! 😀 И така, след като леко експериментирах, сътворих нова (поне за мен) рецепта, която по право мога да нарека:

НЕС (кафени) ПАЛАЧИНКИ

Така! Списъкът с необходими продукти изглежда по следния начин:

ЯЙЦА

3 броя

БРАШНО

400-500 г. (колкото поеме)

ПРЯСНО МЛЯКО

Около 700 мл.
СОЛ

1 щипка

НЕС КАФЕ (или друго инстантно)

3 супени лъжици

ЗАХАР

½ чаена чаша

 

Ето какво сътворих:

На първо четене никак не знаех, че ще направя точно това. Именно затова, до един момент палачинките бяха съвсем нормални. Всички знаете как се правят:

В подходяща за целта купа разбъркваме яйцата, заедно с около  1 каф. чаша от млякото и щипка сол. След това, прибавяме останалото мляко и отново разбъркваме. Поетапно добавяме брашното, като продължаваме упорито да бъркаме, докато се получи палачинкова смес, с гъстота като боза. Когато сме готови с тази процедура, оставяме сместа да почине поне 15-20 минути.

След това, печем в тиган, като преди да слагаме от сместа в него, омазняваме (с олио или масло).

Нормалните ми палачинки изглеждат така:

20160903_104240

И така сътворих 10-на палачинки. След това, обаче, тотално ми омръзна и прибавих към сместа нес кафе и захар. Разбърках и продължих термичната обработка по описания по-горе начин. Новата ми разработка се получи адски добре! Искрено препоръчвам плънката да бъде БЯЛ ШОКОЛАД!

collllace

 

Aко новата ми палачинкова идейка ви е допаднала, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

One thought on “НЕС (кафени) ПАЛАЧИНКИ

Вашият коментар

Share This