Ароматно ГРЕЯНО ВИНО

Здравейте, зимуващи хора!

Аз съм Миро – Малкият, полуопиянен черпак в голямата кухня! 😀

Както се казва, СВЪРШИ СЕ! Днес е 3 януари, лятното време вече приключи, навън е кучи студ, снегонавявания, лед, катастрофи… Все хубави неща. Всъщност, само чух и прочетох, че е така, защото днес не се осмелих да си покажа носа извън дома ми. Студено ми е! Именно затова, ми хрумна да сгрея, както тялото си, така и душата си, като си приготвя

Ароматно ГРЕЯНО ВИНО

Истината е, че като се засилих към котлона, бях напълно убеден, че от мен се очаква просто да си сгрея виното, докато заври и да му сложа черен пипер… НИЩО ПОДОБНО! Погледнах в интернет и останах потресен, че правенето на греяно вино си е жива наука, в която, обещавам, тепърва ще просветля както себе си, така и вас.

Така. Най-елементарната рецепта за изключително вкусно, ароматно и „подгряващо“ греяно вино съдържа следните компоненти:

  • Плодово червено вино (моето е домашно – от грозде) – около 250 мл. (1 винена чаша);
  • 1 с.л. ПЧЕЛЕН МЕД;
  • Малко ЧЕРЕН ПИПЕР;
  • Малко КАНЕЛА.

Слагаме виното в котлона, като внимаваме да не заври! Ароматите трябва да се загряват при/до температура 60-70 градуса по Целзий.

Когато се затопли виното и, пак подчертавам, преди да заври, добавяме меда и разбъркваме, докато се миксират двете съставки. Едва тогава, прибавяме малко черен пипер и канела – на вкус.

Хора, заклевам се, че това е най-вкусното греяно вино, което някога съм опитвал!

20160103_205059

Обещавам, че в бъдеще време ще ви представям още варианти на това плодово блаженство!

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Доскоро пиене!

Малкият, полуопиянен черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Вашият коментар

Share This