ЗЕЛЕНЧУКОВО ЕЗЕРО

Здравейте, експериментатори!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня.

И ще карам накратко. Току-що се прибрах от работа, уморен, с надута глава, болки в очите и гладен като куче. Както можете да предположите, едва ли ми се занимава с пазаруване и готвене, заради това набързо си спретнах нещо за хапване от наличните в хладилника ми продукти. То, пък, се получи и бързам да го споделя с вас.

Странният микс, който представляваше днешната ми вечеря, би могъл да бъде кръстен:

ЗЕЛЕНЧУКОВО ЕЗЕРО

След като се позабавлявах, смесвайки всичко, с което разполагам, в крайна сметка списъкът с необходими продукти, както и неговата приблизителна левова равностойност, придобиха долу-горе следния вид:

ПРОДУКТПРИБЛИЗИТЕЛНА СТОЙНОСТ
1 пакетче ЗЕЛЕНЧУКОВ МИКС1.00 лв.
50 г. КРАВЕ МАСЛО0.20 лв.
200 г. КИСЕЛО МЛЯКО0.50 лв.
3 с.л. ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА0.30 лв.
ЧЕРЕН ПИПЕР0.01 лв.
СОЛ0.01 лв.
ЧЕСЪН НА ПРАХ0.02 лв.
ДОСТА КОПЪР0.10 лв.
Общо:2.14 лв.

Начинът на приготвяне е супер елементарен и очакван. Слагаме маслото в тиган. Когато се разтопи и загрее, прибавяме зеленчуците, заедно със сол и черен пипер. Оставяме ги на котлона, докато се задушат, като периодично разбъркваме, за да не загорят. Когато са готови, ги сваляме от котлона и оставяме за кратко време на хладно. След като се поохладят, прибавяме към тях сметаната, киселото мляко, копъра и чесъна. Бъркаме смело, докато се смесят всички съставки.

Това е! Получи се много вкусно!

20151201_201143

С тази измишльотина се нахраних много добре. И ми вървеше много добре с чаша домашно вино, което е задължителен финал на поредния отвратителен ден. Разбира се, вие можете да ползвате моята хрумка и като част от вечерята си – гарантирам ви, че е много свежа добавка! Такова нещо не бях ял.

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

E, Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Вашият коментар

Share This