ТАРАМА ХАЙВЕР… в пещера

Здравейте, изтънченици!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня! 🙂

В продължение на публикациите, които Големият черпак – Сиска, е подхванала, сега е мой ред да ви споделя още едно от блюдата, което откри своето малко, но ценно място на нашата празнична вечеря, която пък споделихме с вас преди няколко дни. Досега Сиска ви представи своите „Картофени пурички с моцарела“ и „Ароматна баничка“, сега е ред на моето творение:

ТАРАМА ХАЙВЕР… в пещера

С риск да бъде публично порицан, искам да доложа, че подобна рецепта вече съм ви давал, но тук си говорим за значително по-различни количества и аранжировка! Е, що пък да не ви го споделя отново!

Необходимите продукти са следните:

  • 180 г. тарама хайвер;
  • 1/3 ръчен (селски) хляб;
  • Вода;
  • 3 глава лук;
  • Сол;
  • Черен пипер;
  • Лимонов сок.

Ако сте чели предишната ми подобна статия, значи вече знаете, че начинът на приготвяне напълно съответства на следното описание:

Отчупваме 1/3 ръчен селски хляб. Препоръчвам да не се реже, за да се получи крайният УАУ ефект! Издълбаваме меката му част, намокряме я, изстискваме водата от хляба и поставяме това мокро нещо при хайвера. Настъргваме на особено дребно лук. Добавяме солта, черен пипер и доста лимонов сок, след което разбъркваме… ТОВА Е!

Останалата настрани кора от хляба запичаме в леко загрята фурна. Когато „пещерата“ е вече добре изпечена, я пълним с тарама…

А ефектът е меко казано зашеметяващо интересен:

20151029_193508

Вече два пъти ви пиша как се прави тарама хайвер. Смятам, че е крайно време да видя и вашите резултати! 😀 Чакам снимки!

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Вкусна вечер и доскоро готвене,

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

One thought on “ТАРАМА ХАЙВЕР… в пещера

Вашият коментар

Share This