ХАПКИ „ТАПАС“

За много години, преяли хора!

Аз съм Миро – Малкият черпак… на гости в една приятелска, голяма кухня! 😀

Честита нова година от нас! Желаем ви искрено да сте много здрави, щастливи, усмихнати, обичта да бъде редовен ваш приятел, а красотата на взаимоотношенията между вас и вашите близки да характеризират живота ви!

За първата храница, която ще ви предложа през новата 2016 г., нямам абсолютно никаква заслуга, освен това, че гледах, снимах и ядох! Напоследък ми се случва все по-често. Всъщност, това, което предстои да ви представя, е част от снощната ни, празнична вечеря. Моето приятелче – Мариан, приготви жестоките

ХАПКИ „ТАПАС“

“Традицията в средиземноморската кухня, състояща се в предлагане на различни малки порции храна по време на пиене, се установява в Испания под формата на тъй наречените tapas (мн.ч. на tapa: ‘мезе’). В някои области на северна Испания, главно в Кантабрия, Риоха и Страната на баските, tapas се предлагат под формата на pinchos (мн.ч. на pincho: ‘шишче’ тук: ‘хапки на клечка’). В тези области обикновено всички tapas са на една цена. В други области, най-вече в източна Андалусия, обикновено се предлагат безплатно към всяко питие. В Испания няма точно определено време за консумиране на tapas, но може да се каже, че това се случва в часовете около обяд и вечеря.” (източник: WikiPedia).

За нашата версия на Тапасите, Мариан сметна, че списъкът с необходими продукти представлява следната кратка съвкупност:

ПРОДУКТПРИБЛИЗИТЕЛНА СТОЙНОСТ
1 бр. ФРАНЗЕЛА (може и пълнозърнеста)1.00 лв.
1 кут. МАЙОНЕЗА1.12 лв.
100 г. ХАМОН (филирана шунка)3.83 лв.
2 с.л. ЛИМОНОВ СОК0.02 лв.
Общо:5.97 лв.

Начинът на приготвяне е много прост и бърз, но пък ефектът е убийствен!

Накратко: накъсваме филирания колбас на дребни лентички. Към него добавяме майонезата и лимоновия сок. Разбърваме добре, докато се получи красива и вкусна смес. С нея намазваме предварително нарязаната на тънки филийки франзела. Филийките могат предварително и да се запекат във фурна.

Много бързо и лесно, вкусът е гарантиран! Красотата – СЪЩО:

tapasi_murie

Е, толкова от нас и първата ни публикация за 2016 г.

За вас остава да се насладите на красотата и вкуса!

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак на гости в една приятелска, голямата кухня – Миро и неговите приятели! 🙂

One thought on “ХАПКИ „ТАПАС“

Вашият коментар

Share This