ШокоБисквитена торта „Маскарпоне Конденз“

Здравейте, почитатели на интересната храна!

Днес, следвайки логиката на моята кулинарна роля – Големият черпак в голямата кухня, аз – Сиска, ще ви предложа една свежа идейка за това как да си направите по особено оригинален начин една от най-клишираните сладки рецепти – бисквитена торта.

Това, което предстои да прочетете по-долу, е всичко друго, но не и ново! Но пък сама си го измислих, след като прекарах през мисълта си няколко рецепти, които съм виждала и изпробвала, а след това селектирах най-доброто от тях. Поне според моя вкус.

И така! Моето свежо предложение за вашата трапеза е:

ШокоБисквитена торта „Маскарпоне Конденз“

Необходими продукти:

  • 1 голям пакет бисквити „ЗАКУСКА“ с какао;
  • 250-300 мл. прясно мляко;
  • 500 гр. маскарпоне;
  • 250 мл. подсладено кондензирано мляко (1 консерва);
  • 3 с.л. течен шоколад.

Начин на приготвяне:

Смесваме кондензираното мляко с маскарпонето и разбиваме с миксер.

Разделяме пакета с бисквити на три равни части. Потапяме всяка една от бисквитите в прясно мляко и ги редим, така че да се оформи блат. Над него изсипваме 1/3 от вече направения крем и го разнасяме равномерно върху блата. След това, слагаме 1 с.л. течен шоколад и го размазваме. Продължаваме в същия дух – бисквити-крем-шоколад, докато завършим най-отгоре с маскарпоне крем и шоколад. Най-отгоре реших да нанеса шоколада с шприц и разнообразих външния вид на тортата с помощта на вилица, с която „изрисувах“ някаква странна картина.

tortЪ

Крайният ефект, обаче, е много красив и, гарантирам, изключително вкусен! Малкият черпак и компания могат смело да потвърдят! 😀

tortЪ2

(Миро – Малкият черпак: Потвърждавам! Хапнах доста и с голямо удоволствие!).

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Толкова от мен за днес! Надявам се да ви е допаднала моята хрумка! 🙂

Големият черпак в голямата кухня – Сиска 🙂

10 thoughts on “ШокоБисквитена торта „Маскарпоне Конденз“

Вашият коментар

Share This