К‘ВОТ‘ СТАНЕ… с пиле

 Здравейте, експериментатори!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!

И днес пак съм гладен. Така, де, всеки ден огладнявам, но днес ще ви споделя какво сътворих, без да имам грам идея какво точно предстои да се получи. Спазих любимата си традиция – да слагам да тигана всичко онова, което ми се вижда подходящо… и имам в наличност, а в крайна сметка сметка от нищото се сътвори моята нова гордост:

К‘ВОТ‘ СТАНЕ… с пиле

„К‘вот‘ стане… с пиле“ е новото ми гениално творение, за което не открих точна рецепта в интернет, заради това за пореден път давам име, притежаващо НУЛЕВА оригиналност. Искам да подчертая, че „К‘вот‘ стане… с пиле“ върви страхотно с бялото вино на баща ми и пълнените чушки на майка ми. В бъдеще време ще ви дам рецепта и за двете 😀

Така, след като, по традиция, дадох воля на своята кулинарна неграмостност, в крайна сметка списъкът с необходими продукти, придоби следния вид:

  • 200 г. ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛКИ;
  • 1 малка глава ЛУК;
  • 1 зелена ЧУШКА (пипер);
  • 1 малък МОРКОВ;
  • Малко ОЛИО;
  • 50-60 мл. ДОМАТЕН СОК (кечтуп, лютеница);
  • Малко ЛИМОНОВ СОК;
  • 50-60 г. ПИЛЕШКИ БУЛЬОН;
  • Сол;
  • Черен пипер.

Начинът на приготвяне на това… НЕЩО… изисква нулева грамотност и малко излишна енергия. Ще ви разкажа какво точно направих аз:

Сложих олиото да се загрее. Към него добавих настърганите на едро главичка лук и морков. Малко след това – и чушката (пиперът). Запържих ги леко, добавих и сол. Нарязах пържолките на по-дребно. Сложих и тях в тигана.

20151110_190807

След като леко се запържиха, прибавих лимонов сок и оставих съставките на котлона, като периодично разбърквах. Когато зеленчуците се задушиха добре, а пилето вече започна да придобива готов вид, добавих доматения сок и бърках 10на минути. Не постоянно, разбира се… Нямам чак толкова излишна енергия 😀

Няколко минути по-късно, към всичко това сложих 1 малък черпак пилешки бульон и оставих, докато течността се сгъсти, т.е. водата от нея изври. Към края овкусих с черен пипер.

ЗАБЕЛЕЖКА:

КОГАТО КАЗВАМ МАЛКО ЛИМОНОВ СОК, ИМАМ ПРЕДВИД НАИСТИНА МАЛКО!

НЕ ДОПУСКАЙТЕ ГРЕШКАТА ДА СЛОЖИТЕ СОЛ, ВМЕСТО ЧЕРЕН ПИПЕР!

Ако сгрешите с точно тези две неща, рискувате да си кажете: М-м-м, аз обичам солена и лимонена храна 😀

Въпреки леките пропуски в моето днешно готвене, ви гарантирам, че това нещо стана много вкусно! А крайният, визуален резултат от моята кулинарна дейност, е следният:

20151110_192932

Е? Какво ще кажете? Без да ви натрапвам мнението си, искам да кажа, че съм много доволен от себе си! Искрено препоръчвам и вие да опитате!

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Вашият коментар

Share This