Как да направим темаки суши

Здравейте! 🙂 🙂 🙂

В тази публикация доста накратко ще обясня как се приготвя темаки суши. Продуктите, които използваме са идентични с тези, които съм описала в предната публикация. Оризът се приготвя по същия начин, но единствената разлика е в завиването на сушито.

Как да направим темаки суши

 

Темаки суши е това, което се намира в двата края на чинията, под формата на фунийка. Както сами виждате, моят опит не бе особено успешен, което разбрах откъде се получи, но тия дни нямам време, за да направя повторен и успешен опит.

Листът нори се реже под формата на правоъгълник и оризът се разполага на единия край диагонално. След това върху него се слагат предварителноприготвените съставки. После завивате леко и притискате долния ъгъл на листа нора, като с пръсти придържате плънката. После увийте листа нори във вди на фуния, а краищата слепете като ги намокрите леко или пък с няколко зрънца ориз.

 ЗАБЕЛЕЖКА!

Позволявам си да Ви напиша какво не бива да правите, тъй като това бяха моите грешки, поради които този вид суши не ми се получи особено.

Реших да срежа квадрат от листа нори, тъй като не обичам вкусът му да е натрапчив (да е в големи количества). Сложих не много ориз, но прекалих с плънката, което попречи на завиването и съответно – неразпадането на фунийката. Ако например и Вие имате този проблем (да не искате вкусът на листа нори да е натрапчив и прекален), може да опитате и с квадрат, но не прекалявайте с ориза и другите съставки, защото, гарантирам Ви, ще е доста трудно да го съберете, и още повече да има някакъв вид! 😀

E, добър апетит! Надявам се съм била полезна с моите описани грешки! 🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Вашият коментар

Share This