БЛЪДИ МЕРИ… абсорбе

Здравейте, кулинарни експериментатори!

Ние сме двата черпака в голямата кухня – Сиска (Големият черпак) и Миро (Малкият черпак). 😀

Днес е ден за съвместно цапане на чинии и кулинарни експерименти 😀 Днес е събота – ден, в който ще ви предложим единствено неща, които сами ние си измислихме… А и които приготвихме заедно ЗА ВАС! 🙂

Така-а-а-а-а-а-а! Тоталната лиготия, която ни залива, когато се съберем заедно на място, води до тотални кулинарни олигофренизми, с един от които предстои да се запознаете в следващите редове!

Първият ни готварски експеримент… хич не е готварски, но пък за тази сметка ОПРЕДЕЛЕНО е експеримент! Той е предназначен за всички онези фенове на шантавите решения, с които могат да изненадат и най-големите откачалки. Тази наша идея е директно насочена към системните алкохолици, на които им е омръзнало да пият, а предпочитат да ядат! Нашето КУЛТОВО предложение към вас е:

БЛЪДИ МЕРИ… абсорбе 😀

Необходимите продукти за този съвършен дебилизъм са следните:

  • 150-200 мл. ВОДКА;
  • 150-200 мл. ДОМАТЕН СОК;
  • 1 желатин (около 10 г.);
  • 1 тънка, черна линия ЧЕРЕН ПИПЕР 😀

Начинът на приготвяне е изключително елементарен!

Разделяме желатина на две равни части в отделни чаши. Във всяка от тях прибавяме по 3-4 супени лъжици от двата основни продукта – водката и доматения сок. След това, на водна баня, разтваряме желатина, до получаване на особено хомогенна смес. Когато това е вече готово, добавяме към по-голямото и останало настрана количество.

Взимаме подходящ съд (в нашия случай – висока чаша за коктейли), и наливаме малко от водката с желатин. Слагаме в хладилник, докато желатинът стегне. След това добавяме и малко от доматения сок с желатин. И-и-и-и-и, пак в хладилника! И така няколко пъти, докато всичко това привърши.

В крайна сметка, тази изродщина, придобива този ЕКСТРАВАГАНТЕН ВИД:

20151024_180953

Ако, пък, искате да изядете това безумие, по възможно най-аристократичния начин, просто разрежете 😀

20151024_181547

Е, да ви е… алкохолно!

Двата размера черпаци в голямата кухня, Сиска и Миро 😀 

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Освен това, можете да разгледате и останалите предложения в уютния ни блог – http://e-vkusno.com/

Вашият коментар

Share This